Zdá sa, že v dnešnej dobe sa všetko točí okolo ekologických alebo udržateľných výrobkov. Výnimkou nie je ani bývanie, pri ktorom myšlienka ekologického dizajnu alebo udržateľnej architektúry zďaleka nie je len prechodným marketingovým trendom. Idea „zelenej budovy“ skutočne znamená stavať do budúcnosti!

Nie nadarmo sa hovorí o globálnych klimatických zmenách, preto globálne problémy vyžadujú globálne riešenia! Rastie uznanie našej kolektívnej a individuálnej zodpovednosti za prostredie okolo nás. Hoci sa globálna hrozba zmeny klímy môže zdať veľmi vzdialená, realita dnes ovplyvňuje ľudí v celej juhovýchodnej Ázii.

Myšlienka „zelenej budovy,“  je čoraz viac populárna pri stavbe a výbere domu. Pozrime sa na výhody „zeleného bývania,“ ktoré pomôžu udržať lepšiu environmentálnu stopu, ale aj naše zdravie:

900

1. Vyberajte kvalitný materiál

Investujte do vysokokvalitných materiálov a zariadení s dlhým životným cyklom. Okrem kvality záleží aj na type materiálov, ktoré si vyberiete. Drevo je hlavným stavebným materiálom pre ekologické bývanie. Je to preto, že stromy rastú s použitím energie zo slnka, neznečisťujú, produkujú kyslík, absorbujú CO2 a poskytujú biotopy pre voľne žijúce živočíchy a rastliny. Pri správnom použití je drevo skutočne nádherným udržateľným zdrojom! Prečítajte si aj: Prečo je kvalitný stavebný materiál dôležitý.

900

2. Správna izolácia

Zvýšenie množstva tepelnej izolácie je hlavnou zložkou prevencie energetických strát. Podľa úradu EPA pre vzduch a žiarenie je vnútorný vzduch znečistený viac než ten vonkajší. Takéto znečistenie môže byť spôsobené toxickými chemikáliami a plesňami, a môže viesť k rôznym chorobám. Izolácia v „ekodomoch“ zahŕňa vylúčenie prievanu, zasklenie, izoláciu stien, strechy a ďalšie netoxické materiály. Inštaláciou izolácie nielenže zaplatíte menej peňazí za účty za vykurovanie, ale tiež znížite vystavenie toxickým materiálom. Prečítajte si aj: Kedy použiť hydroizoláciu?

 

Potrebujete pomoc?
Máte nejakú otázku alebo problém? Neváhajte nám napísať. Odozva od nás Vám príde na zadaný e-mail, preto dbajte na správne vyplnenie.
Zadajte Vaše meno: Zadajte Vašu e-mailovú adresu: