Rozhodnutie pre krb do domu býva založené na emóciách. Krb v obývačke vyzerá luxusne, teplo je príjemné a pohľad na oheň upokojujúci. Aké sú však praktické výhody a nevýhody krbu do rodinného domu? Pomôžeme vám pri rozhodovaní.

krb do domu

Ekológia a pravidlá pre stavbu domov

Ak vykurujete drevom v krbe alebo kachliach, šetríte tým životné prostredie. Kúrenie drevom je CO2 neutrálne, pretože oxid uhličitý uvoľnený pri spaľovaní dreva bol naviazaný do stromov z atmosféry pri raste a spotrebuje ho ďalší strom.

Od začiatku roku 2021 musí mať každý novopostavený dom energetickú triedu A0. To znamená, že spotreba energie musí byť čo najmenšia, a to najviac 54 kWh/m2 za rok. Preto vám krb, aj keby ste v ňom kúrili len občas v jednej miestnosti, pomôže čo najviac zredukovať spotrebu elektrickej energie alebo plynu na vykurovanie. V našej ponuke nájdete krby a krbové vložky od spoločnosti ZOP plus, ktoré sú technologicky pokročilé a ohľaduplné k životnému prostrediu.

Prečítajte si aj: Ako vybrať správny komín pre rodinný dom.

krb do domu

Výber krbu podľa účelu

Skôr ako sa rozhodnete pre krb do domu, je potrebné zvážiť, ako často plánujete v krbe kúriť a koľko miestností by ste s ním chceli vykurovať. Pokiaľ budete krb používať len na pár hodín večer na dotvorenie atmosféry, bude vám stačiť menší akumulačný krb. Pre vykurovanie viacerých miestností a ako hlavný zdroj tepla sa viac hodia teplovzdušné krby s prieduchmi.

krb do domu

Akumulačné plynové krby

Plynové krby sú vynikajúce, ak chcete svoj dom zohriať na príjemnú požadovanú teplotu. Intenzita kúrenia sa dá ovládať jednoduchšie, ako pri kúrení drevom. Vyprodukované teplo plynový krb dokáže chvíľu zadržať, alebo odložiť na neskôr, a takto udržať stálu teplotu počas celého dňa. A stále si budete môcť vychutnať atmosféru horiaceho ohňa.

Krby majú historické miesto v príbytkoch. Vykurovanie pomocou krbu vytvára útulnú a príjemnú atmosféru, sú úsporné a ekologické a pomáhajú dotvárať celkový dizajn miestnosti. Ak sa stále rozhodujete, či sa vám hodí krb do domu, zastavte sa v jednej z našich prevádzok a my vám poradíme.

Potrebujete pomoc?
Máte nejakú otázku alebo problém? Neváhajte nám napísať. Odozva od nás Vám príde na zadaný e-mail, preto dbajte na správne vyplnenie.
Zadajte Vaše meno: Zadajte Vašu e-mailovú adresu: