Jednou z najčastejších príčin požiarov sú staré murované komíny. Preto si treba vybrať kvalitný a certifikovaný komín, ktorý odolá počasiu, agresívnym kyselinám a kondenzátu a vydrží vám desaťročia. Pomôžeme vám vybrať správny komín pre váš rodinný dom.
 

rodinný dom

 

Čo zvážiť pred výberom komína

Skôr ako sa začnete rozhodovať nad typom konkrétneho komína, zamyslite sa nad nasledujúcimi bodmi:

  • akým typom paliva chcete vykurovať,
  • počet spotrebičov, ktoré chcete ku komínu pripojiť,
  • poloha a výška komína - vyústenie komína musí byť najmenej 4 metre nad terénom,
  • druh hlavného vykurovacieho zariadenia - kondenzačný kotol, plynový kotol, kozub, kozubová vložka, kachľová pec,
  • ťahové požiadavky kotla, ak už nejaký máte.

Pri výbere komína sa nerozhodujte len podľa ceny. Snažte sa vybrať kvalitný komín od certifikovanej firmy, pri ktorom budete mať dlhodobú záruku kvality.

 

dom

 

Kovový komín

Kovový typ komína sa zvykne voliť do modernejšej výstavby. Dom v tvare kvádru alebo kocky, s bielou alebo šedou omietkou, prípadne dreveným obložením. K podobným stavbám sa esteticky hodí kovový komín, ktorý môže byť lesklý, čierny, šedý, alebo biely. Kovový komín môže byť na fasáde alebo aj v interiéri, pretože firma SCHIEDEL dokáže urobiť tesný prestup strechou tak, aby ste spĺňali všetky požiadavky pre tesnú stavbu.

 

komín       komín

 

Keramický komín

Druhým typom komínov sú keramické komíny, ktoré sú stavané z tvárnic z ľahčeného betónu. Pri tomto druhu komínov si treba dať pozor na kvalitu, komín musí spĺňať všetky normy a požiadavky vašej stavby. Ak máte v dome zavedenú rekuperáciu, treba si dať pozor na ventilačné mriežky v päte komína, ktoré môžu narušiť jej efektívnosť. V takom prípade je najlepšie zvoliť komínový systém Schiedel STABIL. Vieme vám ponúknuť aj keramické komíny na kombinované vykurovanie plynom a tuhým palivom. Tieto komíny musia mať osobitné vývody na spaliny tuhého paliva a plynu.

Pri stavbe nového rodinného domu je dôležité vybrať správny komín. Zvážte všetky normy a potreby vašej stavby a rozhodujte sa najmä pre kvalitu. Naši odborníci vám pomôžu správne sa rozhodnúť, aby vám zvolený komín vydržal slúžiť desaťročia.

Potrebujete pomoc?
Máte nejakú otázku alebo problém? Neváhajte nám napísať. Odozva od nás Vám príde na zadaný e-mail, preto dbajte na správne vyplnenie.
Zadajte Vaše meno: Zadajte Vašu e-mailovú adresu: